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Rachis Lignification and Seedless Berry Production in Seeded Grape Cultivar "Kyoho" as Influenced by Gibberellin and Quercetin   :   ブドウ巨峰の果梗の木化と無核果作出におよぼすジベレリンおよびケルセチンの影響 

作成者 Nakamura, Masahiro, Takahashi, Eikichi, Noda, Takeo
作成者 (ヨミ) ナカムラ, マサヒロ, タカハシ, エイキチ, ノダ, タケオ
作成者の別表記 中村, 正博, 高橋, 英吉, 野田, 健男
日本十進分類法 (NDC) 620
内容 巨峰の果梗と巻きひげにおけるPAL(phenylalanine ammonia-lyase)活性はGA_<4+7>, GA_3 100 ppmの処理によって増加し, その結果リグニン含量が増加した.ケルセチンを伴ったGA処理はリグニン量の減少にわずかな効果を示した.果梗中のセルロース, ヘミセルロースもGA処理によって増加した.GAの2回処理によって, 1回処理よりも果房重, 果粒径が更に増加し, 果梗重もまた2〜3倍に増加した.GA処理区はほぼ100%の無核果率であった.
Rachis lignification and seedless berry production in seeded grape cultivar "Kyoho" as influenced by gibberellin and quercetin. M. NAKAMURA, E. TAKAHASHI and T NODA, Faculty of Horticulture, Chiba University, Matsudo, Japan. Tech. Bull. Fac. Hort. Chiba Univ., No.22: 7-12 1974. PAL (phenylalanine ammonia-lyase) activity in Kyoho rachises and tendrils was increased by GA_<4+7> or GA_3 treatment with the concentration of 100 ppm, resulting in an increase of lignin cortent. GA treatment with quercetin resulted in a slight decrease in lignin content. Cellulose and hemicellulose contents in Kyoho rachises were also increased by GA treatment. GA applied twice more increased cluster weight and berry size, accompanying more increase in rachis weight, than those produced when GA treated once. GA produced approximately 100(null)eedless berries.

公開者 千葉大学園芸学部
コンテンツの種類 紀要論文 Departmental Bulletin Paper
DCMI資源タイプ text
ファイル形式 application/pdf
ハンドルURL http://mitizane.ll.chiba-u.jp/meta-bin/mt-pdetail.cgi?cd=00026041
ISSN 0069-3227
NCID AN00142658
掲載誌情報 千葉大学園芸学部学術報告 Vol.22 page.7-12 (19750315)
フルテキストへのリンク http://mitizane.ll.chiba-u.jp/metadb/up/AN00142658/KJ00004280573.pdf
情報源 The technical bulletin of Faculty of Horticulture, Chiba University
言語 英語
著者版フラグ publisher


Total Access Count:

682 times.


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