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ジベレリン処理による無核デラウエア ブドウの糖および酸の組成について   :   Sugar and Organic Acid Composition in Seedless Delaware Grapes Induced by Gibberellin Application 

作成者 広保, 正, 石井, 弘, 野崎, 万里子
作成者 (ヨミ) ノザキ, マリコ
作成者の別表記 HIROYASU, Tadashi, ISHII, Hiroshi, NOZAKI, Mariko
日本十進分類法 (NDC) 620
内容 ジベレリン処理をして無核にしたブドウ「デラウェア」の糖, 酸の含量および糖, 有機酸の組成について研究した.ジベレリン処理をして無核にしたものは, 3〜4週間熟期がはやくなったが, 大きさは無処理の有核果より小さかった.成熟時の糖, 酸の含量および組成は, 無核果と有核果とで, ほとんど差は認められなかった.
Sugar and Organic Acid Composition in Seedless Delaware Grapes Induced by Gibberellin Application. T. HIROYASU, H. ISHII and M. NOZAKI. Faculty of Horticulture, Chiba University, Matsudo, Japan. Tech. Bull. Fac. Hort. Chiba Univ., No.26 : 27-34, 1979. The relationships between the sugar and organic acid composition in seedless Delaware grapes induced by gibberellin application were studied to the during maturation. Enlargement of seedless berries was remarkably stimulated by gibberellin application but the size of seedless berries was smaller than that of seeded berries at harvest. Seedless berry induced by gibberellin ripened three to four weeks earlier than seeded berry. Contents and Composition of sugar and organic acid in berries did not differ significantly among treatment.

公開者 千葉大学園芸学部
コンテンツの種類 紀要論文 Departmental Bulletin Paper
DCMI資源タイプ text
ファイル形式 application/pdf
ハンドルURL http://mitizane.ll.chiba-u.jp/meta-bin/mt-pdetail.cgi?cd=00026087
ISSN 0069-3227
NCID AN00142658
掲載誌情報 千葉大学園芸学部学術報告 Vol.26 page.27-34 (19790228)
フルテキストへのリンク http://mitizane.ll.chiba-u.jp/metadb/up/AN00142658/KJ00004280665.pdf
情報源 The technical bulletin of Faculty of Horticulture, Chiba University
言語 日本語
著者版フラグ publisher


Total Access Count:

599 times.


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